Založ si blog

Ha-ra-bin. Pozývať či nepozývať ho do diskusných relácií?

Stal sa strašiakom týchto prezidentských volieb. Dokonca takým veľkým, že sa kvôli nemu dejú podivuhodné veci.

Začalo to nepochopiteľnou a nevysvetliteľnou hrou na Čierneho Petra, kto z dvojice Čaputová – Mistrík sa má vzdať v prospech toho druhého. Vo svetle rastúcej popularity Čaputovej absurdnosť tejto dohody-nedohody spochybňuje čoraz viac jej priaznivcov. Lebo Harabin?

Čo je však horšie, začínajú pribúdať hlasy nabádajúce k tomu, aby médiá Harabina nepozývali do diskusných relácií. Lebo zavádza, manipuluje, kričí, skáče do reči, chŕli síru… Súhlasím. Ale to, že sa nám nejaký kandidát nepáči, ešte neznamená, že budeme ohýbať férovú súťaž. Že sa budeme vyhýbať diskusii. Podivuhodne vyberať hostí do diskusií… To sa nám môže veľmi nepríjemne vypomstiť! Ani Kotlebovcov do relácií nepozývajú, a napriek tomu ich preferencie rastú. Takto sa demokracia nebuduje, že odstavíme toho, kto sa akurát mainstreamovým kandidátom (alebo niektorým médiám) nepáči. Len to potvrdzuje pozíciu Harabina ako mučeníka a bojovníka proti systému.

Ja viem, že čeliť Harabinovej smršti sa málokomu chce, ale podľa mňa niet inej cesty ako mu v diskusii trpezlivo pripomínať jeho zodpovednosť za pôsobenie vo funkcii ministra či sudcu a upozorňovať na jeho autoritatívne a mimoriadne alternatívne predstavy o prezidentskom úrade. Áno, je to náročná úloha pre moderátorov aj ostatných kandidátov. Zatiaľ jediný, kto veľmi slušne obstál v súboji s ním, bol Eduard Chmelár v TV Pravda. Dá sa to. Tak smelo do toho!

Chcem si pozrieť ozajstné debaty prezidentských kandidátov, nie všeobjímajúce posedenie pri čaji, kde sa rozdiel medzi kandidátmi úplne stráca. A medzitým Harabinova popularita rastie.

Má byť autobusová doprava v rukách súkromníkov?

27.01.2020

Aktuálny spor banskobystrickej župy so spoločnosťou SAD Zvolen kladie na stôl legitímnu otázku, či má byť verejná autobusová doprava v rukách súkromníkov, alebo by sa mala vrátiť do rúk štátu, prípadne presunúť do vlastníctva samosprávnych krajov. Problémy v BBSK totiž nie sú jediné. Spomeňte si napríklad na nedávny hroziaci štrajk vodičov autobusov súkromnej [...]

Podiel slovenských potravín v obchodoch

13.06.2019

Slovensko sa dlhodobo borí s nízkym podielom domácich potravín na pultoch obchodov. Dobrou správou je, že pokles sa nám podarilo zastaviť a posledné dva roky už tento podiel mierne rastie. Žiaľ aj napriek tomu sme na čísle 38,6%. To je veľmi málo. Mať v obchodoch domáce potraviny, to nie je žiadna ideologická téma, ale úplne racionálna debata. V prvom rade je úplne [...]

Mier

08.05.2019

Nedávno som sa na trhovisku rozprával s dvomi pánmi. Jeden Slovák a druhý Ukrajinec. Slovák bol voči svojej domovine kritický, menoval veci, ktoré sa mu nepáčia. Sťažoval sa, frflal. Že ako sa v zahraničí žije lepšie. Oponoval som, že Slovensko je jedinečná krajina, pretože máme krásnu prírodu, pitnú vodu, úrodnú pôdu, mier. Pri slovíčku “mier” sa ozval [...]

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Gruzínsko schválilo návrh sporného zákona o zahraničných agentoch

16.04.2024 18:05

Krajina je zo zákona pobúrená a Západ sa ho obáva, pretože podkopáva šancu Gruzínska na pripojenie sa k EÚ.

Roman Michelko

Výbor pre kultúru odobril návrh na zmenu rozhodovacej právomoci vo Fonde na podporu umenia

16.04.2024 17:58

Finálne rozhodovanie o udelení dotácií FPU má prejsť z odborných hodnotiacich komisií na rozšírenú radu fondu, v ktorej budú mať prevahu nominanti ministerstva kultúry.

Michal FEIK

Venujem sa témam zdravých potravín, ekologickej mestskej doprave, regionálnemu rozvoju a dianiu v spoločnosti. Rád cestujem a počúvam dobrú hudbu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 26519x
Priemerná čítanosť článkov: 3315x

Autor blogu

Kategórie