Založ si blog

Istota prepadnutého hlasu pre Igora Matoviča

„Precitol som. Sklamal som. Ľudia rozhodnú.“ Nie, toto nie sú úvodné slová thrilleru z prostredia psychiatrickej kliniky, takto sa volala tlačová konferencia Igora Matoviča. Predseda hnutia OĽaNO kandiduje do Európskeho parlamentu, ale vopred avizuje, že sa mandátu vzdá. Dokonca sa nechal počuť, že je to akési referendum o jeho osobe. Ak nezíska 50 tisíc preferenčných hlasov, vzdá sa mandátu poslanca NR SR.

Konečne niekto, u koho si môžete byť istý, že váš hlas prepadne! Kandidát, ktorý je sám sebe koalíciou aj opozíciou. Človek, ktorý bez okolkov dokáže skritizovať sám seba slovami, že on si sám seba v Európskom parlamente nedokáže predstaviť. V čase, kedy Slovensko podlieza rekordy nízkej účasti v eurovoľbách prichádza politik, ktorý kandiduje preto, aby kandidoval.

Ba čo viac, Igor Matovič priznal, že v hnutí vyvolal „búrku v šerbli“. Áno, je to politický velikán takých galaktických rozmerov, že dokáže vyvolať búrlivú diskusiu sám so sebou v hnutí, v ktorom je sám sebe majiteľom, predsedom aj financmajstrom.

Igor Matovič je taký alternatívny, že on dokonca dokáže byť alternatívou aj sám sebe.

Má byť autobusová doprava v rukách súkromníkov?

27.01.2020

Aktuálny spor banskobystrickej župy so spoločnosťou SAD Zvolen kladie na stôl legitímnu otázku, či má byť verejná autobusová doprava v rukách súkromníkov, alebo by sa mala vrátiť do rúk štátu, prípadne presunúť do vlastníctva samosprávnych krajov. Problémy v BBSK totiž nie sú jediné. Spomeňte si napríklad na nedávny hroziaci štrajk vodičov autobusov súkromnej [...]

Podiel slovenských potravín v obchodoch

13.06.2019

Slovensko sa dlhodobo borí s nízkym podielom domácich potravín na pultoch obchodov. Dobrou správou je, že pokles sa nám podarilo zastaviť a posledné dva roky už tento podiel mierne rastie. Žiaľ aj napriek tomu sme na čísle 38,6%. To je veľmi málo. Mať v obchodoch domáce potraviny, to nie je žiadna ideologická téma, ale úplne racionálna debata. V prvom rade je úplne [...]

Mier

08.05.2019

Nedávno som sa na trhovisku rozprával s dvomi pánmi. Jeden Slovák a druhý Ukrajinec. Slovák bol voči svojej domovine kritický, menoval veci, ktoré sa mu nepáčia. Sťažoval sa, frflal. Že ako sa v zahraničí žije lepšie. Oponoval som, že Slovensko je jedinečná krajina, pretože máme krásnu prírodu, pitnú vodu, úrodnú pôdu, mier. Pri slovíčku “mier” sa ozval [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Michal FEIK

Venujem sa témam zdravých potravín, ekologickej mestskej doprave, regionálnemu rozvoju a dianiu v spoločnosti. Rád cestujem a počúvam dobrú hudbu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 26615x
Priemerná čítanosť článkov: 3327x

Autor blogu

Kategórie